Een project van USP Vastgoed bv

Makkelijk over te halen

Hem ligt prachtig in de kop van Noord-Holland, dicht bij het Markermeer (de voormalige Zuiderzee) en midden tussen Hoorn en Medemblik. Het mooie dorp hoort bij de gemeente Drechterland en vormt samen met Venhuizen een dubbelkern met in totaal zo’n 5.900 inwoners.

Kom kijken en u hebt niemand meer nodig om u over te halen: het is hier heerlijk wonen!
 

Alles onder handbereik
Vanuit De Overhaal hebt u alle belangrijke voorzieningen op loop- of fietsafstand. In 2 of 3 minuten bent u bij de basisschool of de huisarts. Bedrijvigheid is er ook genoeg, onder andere op het bedrijventerrein Zuiderkogge, diverse winkels en horecagelegenheden. In no time staat u bij een goed voorziene supermarkt, de bakker, kapper, doe-het-zelf zaak of drogist. Geen zin om zelf te koken? Ook restaurant De Roode Leeuw, eetcafé ’t Ken-Net en cafetaria-lunchroom ’t Weggetje zijn maar 2 minuten fietsen.

Lekker bewegen

Met een leuke sport blijft u fit én maakt u vrienden! Ook wat dat betreft is er meer dan genoeg te doen in Hem en het naastgelegen Venhuizen. Kijk maar:

  • Openluchtzwembad ’t Hemmerven.
  • (Zaal)voetbal, handbal, badminton, tennis, paardrijden en kolf.
  • Gymnastiek, turnen, dans en yoga.
  • Schaatsen op natuurijsbaan Teun Sluis.

Samen leuke dingen doen

Hebt u zin in een uitstapje? Goed idee! Verken fietsend of lopend een 126 kilometer lang provinciaal monument: de West-Friese Omringdijk, met zijn schitterende vergezichten. Op verschillende plaatsen slingert hij langs eeuwenoude wielen, diepe poelen die ontstaan zijn bij dijkdoorbraken. Of verbaas u over de pracht van het Zuiderzeemuseum, een openluchtmuseum met ruim 140 authentieke huisjes en winkels. Maak een ritje met de Museum Stoomtram Hoorn-Enkhuizen en bewonder de prachtig gerestaureerde stations. Of ga met jonge kinderen eens een dagje naar Sprookjeswonderland. Tot en met een jaar of negen vallen ze van de ene verwondering in de andere. Ook bijzonder: het flessenscheepjesmuseum in Enkhuizen. En dit is nog maar een kleine greep uit de diverse uitjes in de omgeving.

Stadse fratsen

Klaar voor een dagje stad? Dat is zo geregeld. Om in het centrum van Hoorn of Enkhuizen te komen hebt u geen stoomtram meer nodig. Met de auto bent u er in 14 minuten. Amsterdam en Den Helder bereikt u in een uur. De buurtbus, lijn 412, stopt vlak bij De Overhaal en rijdt van Hoorn naar Bovenkarspel via Schellinkhout, Wijdenes, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Lutjebroek en Grootebroek. Of pakt u liever de trein vanuit Hoogkarspel? U fietst er in een kwartiertje naartoe, Nederland ligt aan uw voeten.

Andere steden in de buurt

Met de auto naar...

Hoorn

10 km | 14 autominuten

Enkhuizen

11 km | 14 autominuten

Lelystad

43 km | 39 autominuten

Alkmaar

39 km | 45 autominuten

Amsterdam

56 km | 53 autominuten

Den Helder

62 km | 55 autominuten

Haarlem

67 km | 61 minuten
Ligging De Overhaal - Nieuwbouw in Drechterland

Voorzieningen

Rijke historie

De woningen die we bouwen zijn natuurlijk spiksplinternieuw, maar De Overhaal ligt op historische grond in een oude polder. Doordat Hem een strategische plek had, in directe verbinding met de toenmalige Zuiderzee, kreeg het belangrijke visserijrechten en in 1414 stadsrechten, samen met Venhuizen. Hem ontwikkelde zich tot een pleisterplaats voor onder andere VOC-vaarders en in de 17e eeuw was de handel met de Oost op een hoogtepunt.

Zo komt het project aan zijn naam

Met de komst van veilinghuis Zuiderkogge kreeg de handel in de 19e eeuw opnieuw een impuls. Boeren brachten hun groenten en fruit uit de wijde omtrek naar de veiling, meestal per schuit. Ter hoogte van de plek waar wij misschien wel uw nieuwe huis gaan bouwen, moesten de schuitjes via een ingenieuze voorloper van de schutsluis naar hoger- of lagergelegen water worden getrokken. Dat systeem, waarvan de resten nog te zien zijn, heette een overtoom of overhaal. En zo kwam deze nieuwe wijk aan zijn naam.

Logo De Overhaal - Nieuwbouw in Drechterland

Dorpse charme

Met zulke ruim opgezette woningen, het vele groen en de oer-Hollandse waterpartijen is het heerlijk thuiskomen in De Overhaal. Hier vindt u de degelijke luxe van de jaren dertig, het duurzame comfort van vandaag en de dorpse charme van weleer. Een buurt waar u elkaar nog ontmoet, maar ook geniet van totale privacy. En alle belangrijke voorzieningen liggen op loop- of fietsafstand. Ideaal toch?